Laddar innehållet ...

SoftGlider Elmopeder

Därför bör Du köra Elmoped!


Naturligtvis vill vi att Du kör elmoped för närmiljöns skull och att Du använder den i stället för bilen. Men inte bara det, din ekonomi förbättras direkt när du kör elmoped. Kostnaden för att köra en SoftGlider kostar ca. 50 öre per mil, inga p-kostnader, ingen trängselavgift och inga kostnader för besiktning eller fordonskatt. Så det är inte bara för miljöns skull, du stoppar även utsläppen från din egen plånbok.

Tråkig Fakta

Sverige är ett glesbefolkat land. Men eftersom människor gärna bosätter sig i närheten av andra människor, så är de flesta vardagsresor korta. En rapport från myndigheten Tillväxtanalys visar att ungefär hälften av befolkningen har mindre än fem kilometer till jobb, skola eller butiker. Och eftersom bil är ett vanligt färdmedel, så påverkas närmiljön när hälften av bilresorna i Sverige är kortare än fem kilometer.

Mönstret går igen när andra undersöker frågan. Svensk Handel gjorde en undersökning som visade att två av tre kunder reser mindre än fem kilometer för att handla dagligvaror. Även mobiltelefoner kan säga något om våra vardagsresor. En undersökning av 100.000 mobiltelefonanvändare i ett europeiskt land visade att de flesta rörde sig inom tio kilometer.

Det kan därför tyckas lite underligt när många pratar om miljön och där de flesta önskar en bättre ekonomi.

Komplement

Elmopeden kan aldrig helt ersätta bilen. Den behövs självklart i vårt samhälle. Men alla dagliga resor vi gör till jobbet, affären och mängder av andra kortare resor är bilen onödig. Helt onödig! Bilen förstör både vår närmiljö och förstör samtidigt din ekonomi. Viste Du att milkostnaden för en elmoped endast är cirka 50 öre? Det är t.o.m billigare än både buss och tåg!

Gör Slag i saken

Att börja använda elmoped är inte så svårt. Egentligen! Men de finns också många som har tusen anledningar att vänta. Fråga dig Själv!

• Bryr jag mig om miljön?
• Bryr jag mig om min ekonomi?


Undanflykter finns alltid i mängder som egen bekvämlighet och ursäkter att byta den dagliga rutinen. Men trots allt så handlar elfordon om vår närmiljö, din egen ekonomi och vår gemensamma framtid.

Därför Elmoped

Miljövänligt
Alla vet att den globala temperaturen stiger. Därför är det bättre än att lämna bilen hemma och köra helt fossilfritt med elmoped. Jämför man en elmoped med en bensindriven moped är skillnaden gigantisk, eftersom små bensinmotorer har bristfällig eller ingen avgasrening.

Ekonomisk
Med en elmoped har du mycket låg milkostnad (ca 50 öre/mil). Du betalar ingen fordonsskatt, inga vägtullar eller trängselskatt, ingen besiktningskostnad, minimala servicekostnader och du slipper att bli ruinerad på macken.

Lätt att parkera
Alla som bor i en stad vet hur svårt det är att hitta en parkeringsplats. Med en smidig elmoped är det enkelt att hitta parkering. Dessutom slipper du höga p-kostnader!

Smidig i trafiken
En av de största fördelarna med att köra elmoped är att du lätt kan ta dig framåt när andra står still i köer.

Litet behov av service
Med en elmotor är det bara att ladda, tuta och köra! Höga verkstadskostnader är ett minne blott!

I tiden
Eldrivna fordon är det som gäller nu! Försäljningen av eldrivna transportmedel slår nya rekord för varje år som går, och elmopeden är en naturlig del i denna utveckling.

Tystgående
Med en elmoped flyter du ljudlöst fram på vägarna. Du känner dofter och blir en del av naturen. Det är en otroligt härlig frihetskänsla som måste upplevas!